Közös évbúcsúztató józan és mégis boldog légkörben

A Filadelfia Közösségi Ház megtelt azzal az alkalmi gyülekezettel, akik együtt búcsúztattuk a 2021-es évet. Az igehirdetést Frank Áron végezte, melyet követően néhány perces évértékelőre volt lehetőség a jelenlévő családok részéről. Öröm volt látni, hogy a többgenerációs résztvevők egyaránt élvezték a közös együttlét elemeit. Úgy a svédasztalos vacsorát, mint a játékos közösségépítő vetélkedőket. Imaközösségben voltunk, amikor átléptünk egy boldogabb évbe, mert „… az igazak ösvénye olyan, mint a hajnal világossága, mely minél tovább halad, annál világosabb a teljes délig.” Ez a derűlátás jellemzi Isten népét, és erről tanúskodnak az ITT MEGTEKINTHETŐ FÉNYKÉPEK IS.

Egy néhány értékes gondolat az elhangzott igehirdetésből: Minden ember a három csoport valamelyikébe sorolhatja magát:

  1. Az ádámi (első emberpár) bűnesetben te is megszegted az Isten veled kötött szövetségét, és a mai napig két lábbal tiprod azt. Ennek egyedüli következménye, hogy csak idő kérdése, és Isten jogos ítélete lesújt rád. Nem vagy kegyelmezett (héberül: Lo-Rukhama), nem tartozol az Ő népéhez (héberül: Lo-Ammin).
  2. Már valamikor szorosabb szövetségre léptél Istennel, és hasonló szövetség köttetett Közte és közted mint Isten és az Ő népe, Izrael között. Bár látszat szerint a szövetséghez tartozol, de szellemi paráznaságod nyilvánvaló, amely az Istenhez való hűtlenséged hirdeti. Fontosabbak számodra evilági kacatok, értékítélet, mint az Istennel való megbékülés. Vallásos életed hamis hitben ringat, és nem veszed észre, hogy kivívtad Isten haragját. („Az Isten házán kezdődik először az ítélet..”).
  3. Nem kell tartanod az Isten ítéletétől, mert elfogadtad Isten felkínált kegyelmét, bűneid és hűtlenséged miatt jogosan szenvednéd el haragját, de megértetted, hogy ez a harag az Úr Jézust sújtotta. „Aki önmagát ítéli, az nem megy az ítéletre”. Kegyelmezett lettél (héberül: Rukhama), és az Ő népéhez tartozol (héberül: Ammin).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s