Ifi csendesnap

Üdítő látvány, amikor romlott világunkban 150 fiatal összejön azért, hogy megértse Istentől rendelt helyét közvetlen környezetében.  Szerte az országból, sőt határon túlról is érkeztek fiatalok november 1. szombatján a Tesz által szervezett ifjúsági konferenciára Berettyóújfaluba.

Isten jelenlétében voltunk, és mindehhez egy résztvevő által frappánsan megfogalmazottak szerint nem kellett füstgép, de még korszerű fénytechnika sem. Az alkalom sava-borsát a fiatalok élő bizonyságtétele jelentette.

Hosszú évek óta megállapítható, hogy kevés az egy nap a találkozásra. Hosszú távú megoldás:  2 konferenciát szervezni évente, vagy akár egy hosszú hétvégés alkalmat? Keressük a megoldást, az Úr adjon bölcsességet!

Néhány résztvevő gondolata a csendesnap nyomán:

– Rámterhelődött, hogy még inkább felelősséget kell vállalnom önmagamért és másokért, ha igazán az őrhelyemre akarok állni. Megerősödtem az eddigi életgyakorlatomban, hogy rendszeresen imádkozzak másokért.

–  Mostanában sokat foglalkoztat a megmaradás kérdése. Az egyik előadásban hallottam ennek a kulcsát: alázattal, térdet hajtva, nyitott szemekkel kell Isten elé állnom, ahogy Bálám is tette. Bátran kérdezni az Urat, hogy az Ő szemével lássam magam, másokat az adott helyzetben.

–  Nemrég kerültem új környezetbe, ezért különösen is örültem a témának. Elgondolkozásra késztettek a szolgálatok, hogy miben is áll az őrállás ebben az új környezetben, s hogy milyen konkrét szolgálatokat vállaljak fel a már régi, hitetlen ismerőseim felé is.

További képek a GALÉRIÁBAN                                                                               VISSZA

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s