Frank Mirjám

72714015_1155565327967305_3421268298275225600_n.jpgHívő családban nevelkedek. Már egész kicsi koromtól kezdve jártam imaházba, bibliakörre, és családi áhítatokon is hallottam az Úr Jézusról. Tudtam, hogy minden ember bűnös, hogy aki nem bánja meg a bűneit, és nem akar tőlük megtisztulni, az a pokolba fog jutni. Tisztában voltam a saját bűneimmel is. A testvéreimmel szemben gyakran szeretetlen voltam, gyakran veszekedtem velük, sokat hazudtam nekik, ahogy a szüleimnek is. Persze nem akartam ezt, de magától jött a rosszaság. Ha nem is azonnal, de pár nap után mindig kiderült, hogy hazudtam, s ilyenkor nagyon szégyelltem magam. Mindig elhatároztam, hogy többet nem fogok hazudni, és megváltozok, de ez nem sikerült.
Egy nap Anyukának újból hazudtam, és láttam, hogy sír. Nagyon elkeseredtem, hogy már megint így megbántottam. Furdalt a lelkiismeret, éjszaka nem tudtam elaludni, így kimentem hozzá, és bocsánatot kértem tőle. Bár azt mondta, hogy megbocsát, de engem nem lehetett komolyan venni, mert már eljátszottam a bizalmát. Tudtam, hogy még mindig ugyanolyan szomorú. Másodszor is kimentem hozzá, és mondtam neki, hogy nem szeretném ezt tovább folytatni, nem akarok mindig hazudni és veszekedni, és nem akarok a pokolba jutni. Ekkor az szomorított el leginkább, hogy Anyukámat megbántottam, és csupán a szüleimnek akartam megfelelni. Később azonban rájöttem, hogy nem helyes, ha emberek tetszését keresem, mert egyedül Isten véleménye számít, és ha Neki engedelmeskedek, akkor lesz boldog életem.
Imádkoztunk. Kértem az Úr Jézust, hogy bocsásson meg és segítsen megváltozni. Akkor este az egyik áhitatos könyvben a szíriai Naámán feleségének szolgáló kislányról volt szó. A kislány szeretettel szolgált az úrnője felé, pedig elszakítva élt a szüleitől, és mégis akarta az ellenség hadvezérének a gyógyulását. Ebből a történetből azt vontuk le üzenetként, hogy kisgyermekként én is lehetek az Úr Jézusé, engem is elfogad, fel tud használni, ha ezt én is szeretném, annak ellenére, hogy kislány vagyok. Ezt 9 évesen éltem át, azóta évek teltek el. Isten folyamatosan formál a gyülekezeti alkalmakon, a szüleimen és az Ő Igéjén keresztül.
Mivel Istennek tetsző életet szeretnék élni, eldöntöttem, hogy bemerítkezek. Amikor az Úr Jézus bemerítkezett, azt mondta, hogy így illik nekünk minden igazságot betöltenünk. Ezért az Iránta való engedelmességből 2015. jún. 14-én és is bemerítkeztem. Úgy gondolom, hogy ezzel is Őfelé közeledtem egy lépéssel, amit szeretném ha még sok hasonló engedelmes lépés követne az életemben.

   Vissza